Vrij leven Rijsbergen brengt mens en natuur samen

In dit blogartikel nemen Marc en Roselie je mee naar hun bedrijf 'Vrij Leven Rijsbergen'. Op dit bedrijf vind je een mooie natuurplek met moestuin, kruidentuin, voedselbos en dieren. Ze gebruiken de plek om mensen weer te laten verbinden, met elkaar en met de natuur.

Mens en natuur samen brengen.

Bij Vrij Leven Rijsbergen hebben we als doel om mens en natuur weer samen te brengen.

Dit doen we allereerst door hier zelf kleinschalig te wonen en werken en bouwen aan een lokaal netwerk om elkaar te helpen en goederen en diensten te ruilen.

Ontdekken door te doen

We ontwikkelen onze locatie rondom bewustwording, natuur, rust, zijn, zelfvoorziening, duurzaam bouwen.

Onze manier is: ontdekken door te doen. Zo werken we op Vrij Leven aan ons voedselbos, een moestuin en houden we dieren en leven zoveel mogelijk circulair.

Daarnaast (ver)bouwen we met zoveel mogelijk natuurlijke, duurzame en hergebruikte / herbruikbare materialen. Ook onderzoeken we hoe we met low-tech oplossingen toe kunnen werken naar zoveel mogelijk off-grid leven.

Wijsheden van de natuur delen

Alle kennis en ervaring die we met onze manier van leven verwerven, delen we graag door workshops en rondleiding te organiseren en de mogelijkheid te bieden om als vrijwilliger mee te bouwen aan deze natuurplek.

Ook doen we ons “normale werk” deels op deze locatie. Roselie is GZ-psycholoog en gebruikt de wijsheden van de natuur in haar trainingen en workshops.

Marc is teamcoach gebruikt deze locatie regelmatig voor teambuildingdagen.

Volg Vrij Leven ook op social media!

mens met natuur

Wat heeft de opleiding bij Puur Permacultuur ons gebracht?

Net voordat we de cursus Permacultuur bij Martijn Ballemans gingen doen, liepen we rond met een zingevingsvraagstuk door een onvervulde kinderwens.

We kwamen uit een periode waarin we van onze natuur af waren komen te staan. Ik, Roselie, voelde me niet meer verbonden met mezelf en had moeite met het opnieuw voelen wat mijn levensmissie was.

Dus heel simpel dacht ik, meer natuur is belangrijk.

meer natuur

De momenten dat ik me wel verbonden en fijn voelde was als ik in de natuur was met ons hondje Teuntje.  Dus heel simpel dacht ik, meer natuur is belangrijk. Ik zag de opleiding Puur Permacultuur voorbij komen en besloot ons in te schrijven. We hadden toen nog weinig kennis en ervaring in voedselbossen en permacultuur.

We kwamen in een diverse groep mensen met allemaal dezelfde interesse. Met Martijn als docent; bevlogen, inspirerend, gezellig, open en hartelijk. Met veel zin en plezier hebben we de dagen gevolgd.

Andere kijk op het leven

Wat een goede keuze en verademing om zo meer te weten te komen over de natuur. Het sloot aan bij mijn geloof in de natuur.  Het heeft ons een heel andere kijk op het leven gegeven.

Marc houdt van bouwen en dingen uitvinden, dus die kwam thuis op momenten dat het over techniek en duurzaam verbouwen ging. Het heeft ons enorm geïnspireerd en onze ogen geopend om op een andere manier in het leven te gaan staan.

Genoten van de cursus

Buiten dat we hebben genoten van de diversiteit in de groep, dagen en Martijn, heeft het ons een nieuwe zingeving gegeven en daar zijn we tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor.

Kom ook genieten van een permacultuur opleiding en leer:

  • Wat permacultuur precies is en wat we ermee kunnen
  • Denken in levende systemen en microklimaten
  • De bodem te begrijpen
  • Hoe je zelf een permacultuur ontwerp maakt
  • Een mooie basis over ecologisch bouwen
  • Permacultuur principes toepassen op water en energie
  • Hoe voedselbossen en permacultuur moestuinen ontworpen zijn
Permacultuur community

Bekijk ook andere inspirerende projecten van oud-cursisten

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0