Buitencampus: where science meets nature

In dit blogartikel vertellen de zussen Alette en Anneloes over hun bedrijf ''Buitencampus'', een bedrijf dat wetenschap toegankelijker wilt maken met hulp van natuur. Ze nemen je mee in het bedrijf en hoe de permacultuur cursus een invloed op had.

Voor Buitencampus

Als zussen volgden we beide een ‘klassiek’ pad van school, doorleren en voor ons daarna werken in de wetenschap. Toch voelden we te weinig voldoening van ons werk in het dagelijks leven. Veel te veel binnen zijn, kinderen krijgen en de alarmerende berichten over het welzijn van de Aarde…die combinatie zorgde ervoor dat we gingen nadenken over wat er écht toe doet en waar wij onze stinkende best voor willen doen: voor een leefbare wereld voor volgende generaties.

Een plek waar wetenschap en natuur samenkomen

buitencampus

Zo ontkiemde Buitencampus. Een plek waar wetenschap en natuur samenkomen. Door middel van allerlei activiteiten zoals lezingen, workshops en trainingen willen we wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken voor iedereen. Op de universiteit sta je wellicht ‘aan het front’ van nieuwe kennis, maar wij voelen een enorm gat tussen wat wij wisten en wat er in de maatschappij gebeurde. Waar is die brug? Die willen wij nu maken.

En dan in de onderwerpen die de Aarde, en wijzelf, het hardst nodig hebben: alles wat met natuur te maken heeft. Dat is natuurlijk heel breed en gaat zowel over permacultuur, als gezondheid, als economie, filosofie, biologie en nog veel meer.

Where science meets nature

We geloven dat het nodig is om deze brug te maken en daarnaast is het leuk en inspirerend om te leren over de natuur en ons welzijn. Zo kunnen meer mensen zich weer verbonden voelen met de wereld om ons heen. Daarom is onze slogan ‘Where science meets nature’.

science meets nature buitencampus

Van wanhoop naar geïnspireerde actie!

In de komende jaren gaan we ons verbinden met wetenschappers die gepassioneerd zijn over hun onderwerp en dit graag buiten hun wetenschappelijke kringen willen verspreiden. Bij onze activiteiten zullen we dus (wetenschappelijke) informatie delen, op een leuke manier waar je direct iets aan hebt in je leven. Op die manier kun je gevoelens van wanhoop en verlamming over het klimaat omzetten naar geïnspireerde actie en doen!

Sociale permacultuur en natuurlijke ritmes

Zo voelt het voor ons en daarom hebben wij, om te beginnen, trainingen over sociale permacultuur en natuurlijke ritmes ontworpen.

Anneloes

Anneloes, opgeleid in de neurowetenschappen, geeft trainingen over natuurlijke ritmes. Deze ritmes die worden gecreëerd door de biologische klok zijn overal in onszelf en in het leven om ons heen aanwezig. Je leert over het zijn van een ochtend- of avondmens, maar ook over veel meer ritmes die je gedrag en gezondheid beïnvloeden. Na de training weet je hoe je hier beter naar kunt luisteren en met ze kunt meebewegen, ten gunste van je mentale en fysieke gezondheid.

Alette

Alette, opgeleid in de bestuurskunde, geeft trainingen over het toepassen van de principes van permacultuur in je sociale leven. Met creatieve oefeningen die gebruik maken van de natuur om ons heen, kun je de eerste stappen zetten om meer focus aan te brengen in verschillende aspecten van je leven. Je leert begrijpen hoe allerlei onderwerpen en gedragingen verbonden zijn met elkaar en hoe je dit kunt gebruiken voor jezelf.

buitencampus team

Volg Buitencampus ook op social media!