Online voedselbos cursus

voedselboscursus

Laat je meevoeren in de wereld van voedselbossen.

Wil jij een gedegen basis leggen op het gebied van voedselbossen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze professioneel opgezette en mooi vormgegeven online voedselbos cursus geeft je een uitgebreide kijk op voedselbossen. 

Wil je weten wat een voedselbos is en ontdekken of het echt bij je past? Wil je met een voedselbos aan de slag, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

We nemen je stap voor stap mee in de basiskennis waardoor je het voedselbos concept goed gaat begrijpen. Daarnaast krijg je tal van praktische handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Deze levendige online cursus zorgt ervoor dat je op jouw eigen tempo helemaal de voedselbos wereld in kunt duiken.

In een voedselbos komen mens en natuur samen en ontstaat er een rijk ecosysteem waar voedsel overvloedig te oogsten is.

Afwisselend, prikkelend en inspirerend!

De cursus is zo opgezet dat je steeds op verschillende manieren geprikkeld raakt. De kennis wordt op een levendige manier uitgelegd in tal van korte filmpjes, ondersteund door speelse werkvormen die je uitdagen om met de leerstof aan de slag te gaan. De online voedselbos cursus heeft een heldere structuur, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de leerstof en ten aller tijden kunt navigeren naar de informatie die je op dat moment nodig hebt. Omdat je een vol jaar toegang hebt tot de lessen, heb je hiermee een prachtig naslagwerk in handen

Naast de informatieve filmpjes en opdrachten krijg je ook audio lessen te horen waarin je lekker achterover mag leunen en wordt meegenomen in bijvoorbeeld een visualisatie van jouw eigen voedselbos. Ook zijn er diverse documentaires die we met ons eigen camera team speciaal voor deze cursus hebben opgenomen.  Martijn neemt je mee naar verschillende voedselbossen, waarin verschillende experts ter plekke hun eigen ervaringen met je delen. Al met al een zeer diverse cursus met tal van verdieping mogelijkheden en veel praktische tips & trick’s.

online voedselbos cursus

Bekijk de trailer

Onderwerpen in de online voedselbos cursus

 • Wat is een voedselbos
 • Vijf exclusieve voedselbos documentaires bij verschillende experts, gemaakt door ons ons eigen camera team. (Nergens anders te zien!)
 • Vegetatielagen in het voedselbos
 • Planten kennis
 • Een uitgewerkt projectplan
 • Hoe diversiteit voor veerkracht zorgt
 • Bodem kennis
 • Natuurlijke successie
 • Wijkers & blijvers in het voedselbos
 • Verschillende vormen van beheer
 • Superveel tips voor jouw eigen ontwerp.
 • Op avontuur in jouw eigen voedselbos
 • Oogst uit het voedselbos
 • Kosten en verdienmodellen
 • Van droom naar werkelijkheid. Stappenplan.
 • Boeken & bronnen
 • Advies voor de aanleg van jouw voedselbos.
Online voedselbos cursus Martijn Ballemans

Met je neus er bovenop, overal en altijd.

De informatieve video’s laten je begrijpen wat een voedselbos is en hoe je een voedselbos vorm kunt geven en beheren. De inspirerende documentaires geven je een kijkje in verschillende voedselbossen en laten je kennis maken met verschillende voedselbos professionals. Daarnaast ga je oefenen, spelen en ontdekken door de verschillende opdrachten die in de cursus verweven zitten. 

Het mooie van deze online voedselbos cursus is dat je ‘m overal en altijd kunt volgen. En dat je de beste beelden te zien krijgt met de belangrijkste informatie. Je staat bij elke rondleiding letterlijk vooraan, met je neus er bovenop, omdat je door de ogen van onze cameraman kijkt. Alleen de beste shots zijn gebruikt met de meest relevante informatie. 

Daarnaast kun je de cursus volgen op tal van apparaten. Je kunt ‘m thuis op de bank bekijken op je vertrouwde beeldscherm, maar ook via de gratis PUUR Permacultuur App.

Wat onze cursisten zeggen over de online voedselbos cursus...

Onze community, een waardevol netwerk.

Jij bent niet de enige die op voedselbos avontuur is. In onze community wordt je omringt door mensen die aan de slag willen of zelfs al aan de slag zijn met voedselbossen. In de PUUR Permacultuur community (ook in de App!) kun je direct communiceren met cursusgenoten en zelfs met oud cursisten. 

Elke cursusgroep heeft een eigen besloten pagina. Daarnaast zijn er tal van open groepen waarin je informatie en ervaringen uit kunt wisselen. Ook kun je via de community meehelpen op projecten of mensen uitnodigen om mee te helpen op jouw project. Dit netwerk is voor veel cursisten een enorme meerwaarde op de cursus!

De oogst van deze voedselbos cursus op een rijtje

 • Uitgebreide basiskennis voedselbossen
 • Toepassen van opgedane kennis en inzichten d.m.v. prikkelende opdrachten
 • Downloadbare factsheets bij de informatieve lessen
 • Een levendige community als sociaal ecosysteem op het gebied van voedselbossen
 • Een vol jaar toegang tot de leeromgeving
 • Helemaal op je eigen tempo en zo vaak herhalen als je wilt.
 • Professioneel beeldmateriaal
 • Gratis App met daarin de leeromgeving en de community
 • Een gedegen start van jouw voedselbos avontuur

Schrijf je in voor deze online voedselbos cursus. 

Begin vandaag nog aan jouw voedselbos avontuur!

FAQ meest gestelde vragen

Jazeker! De theorie van de online voedselbos cursus is toepasbaar op ieder formaat terrein. In de cursus worden diverse onderwerpen uitgelicht zoals bodemverbetering, werken in gelaagdheid, ecologische successie en plantenkennis. Deze kennis is zowel toepasbaar op een grootschalig agroforestry project als in een eetbare achtertuin 😉

Alhoewel de online voedselbos cursus uitgaat van voedselbossen in België en Nederland is de leerstof nog steeds enorm toepasbaar in andere klimaatzones. Wel bespreekt de cursus voornamelijk plantenkeuzes die in een gematigd klimaat toepasbaar zijn en gaat het uit van de ecologische successie binnen deze klimaatzone. Toch wordt er veel kennis besproken die ook goed toepasbaar is in andere klimaatzones. Bodemkunde, bodemverbetering, successie, beheer en ontwerp zijn allemaal onderwerpen die nuttig zijn om kennis over te beschikken op alle voedselbosprojecten, onafhankelijk van locatie.

We hebben de voedselbos cursus zo veel mogelijk geprobeerd te benaderen vanuit een nulpunt. Beginnend met lessen als ‘’wat is een voedselbos’’. De deelnemer wordt geprikkeld om zoveel de diepte in te gaan als gewenst is. Hierdoor is de online voedselbos cursus ook interessant voor mensen die al enige kennis hebben m.b.t. voedselbossen, agroforestry en permacultuur.

De online voedselbos cursus biedt een goede basiskennis om met een eigen voedselbos aan de slag te gaan. In de ontwerpcursus voedselbos & eetbare tuin word je echter tot in de diepte meegenomen in het ontwerpproces. Het ontwerpen van een voedselbos wordt in een overzichtelijk stappenplan benadert en zit vol met excursies in de praktijk.

Na aankoop van de online voedselbos cursus krijg je een jaar lang toegang tot het lesmateriaal. Verder beschikken de lessen over downloadbare informatiesheets. Na afloop van het jaar kun je voor een symbolisch bedrag de cursus verlengen met een extra jaar.

Mocht je al over een voedselbos beschikken biedt de online cursus alsnog een schat aan verdiepende informatie en prikkelende opdrachten. Ook biedt het een kans om via de online community kennis te maken met andere voedselbosbeheerders of aspirerende voedselbosbeheerders.

Jazeker, in deze cursus word je weer meegenomen naar andere voedselbossen en ontmoet je via documentaires verschillende voedselbos professionals. De herhaling en extra verdieping maken je snel tot een echte voedselboskenner. Hiernaast krijg je toegang tot waardevolle informatiesheets.

Naar gelang je kiest voor het volgen van de verdiepingsopdrachten kun je de cursus in 15 tot ruim 40 uur volgen. 

Er is een Puur Permacultuur app ontwikkelt. Hier heb je toegang tot jouw online cursussen, de online community en onze blogartikelen.

Iedereen die ooit een cursus bij Puur Permacultuur heeft aangeschaft krijgt levenslang toegang tot de online community.

Yes, zodra je de online voedselbos cursus hebt aangeschaft heb je onmiddellijk toegang tot het lesmateriaal.

De cursus is overal te volgen waar je een verbinding met internet hebt.

Zeker, de online voedselbos cursus laat je kennismaken met verschillende experts die al jaren in het vak zitten. Ook geeft het de handvaten en mogelijkheid om je verder te verdiepen doormiddel van prikkelende opdrachten en links naar verdiepende artikelen en onderzoeken.

Je kunt de cursus in principe cadeau geven. Houdt er echter wel rekening mee dat je een account aanmaakt met het e-mailadres van de cadeauontvanger. Zodat dit persoon met gemak kan inloggen op de cursus en de online community.

Na aankoop krijg je 1 jaar toegang tot de lesstof. Hierna kun je voor een symbolisch bedrag de online voedselbos cursus met een jaar verlengen.

Verder kun je de informatiesheets onder de lessen downloaden om later terug te lezen.

Door de voedselbos online q&a te kopen kun je live antwoord krijgen op je voedselbos vragen en deze antwoorden later terug kijken in een online module.

Ook kun je natuurlijk vragen stellen en bespreken in onze online community.

Het economische aspect van voedselbossen wordt zeker niet overgeslagen. We hebben hier een speciale les aan uit besteed met uitleg, berekeningen en meer. Daarnaast is er een groep in de online community aangemaakt om de kosten, verdienmodellen en mogelijke subsidies van voedselbossen samen te bespreken.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0