Ecologisch wonen bij woongemeenschap Oererf

Samen leven in een duurzame en zelfvoorzienende gemeenschap, een droom voor velen. Het Oererf is een ecologische woongemeenschap die deze droom waar aan het maken is. In deze blog deelt Barbara van "het Oererf" haar verhaal en... ze zoeken nog naar iemand die deel uit wil maken van hun zelfvoorzienende avontuur.

Ecologische Woongemeenschap Het Oererf - Samen een ecologische droom bouwen

Stel je voor: een groen paradijs waar duurzaamheid en gezamenlijk wonen samenkomen. Dat is precies waar wij, de pioniers van Ecologische Woongemeenschap Het Oererf, al zeven jaar aan werken! Hoewel ons ecovriendelijke thuis nog niet bestaat, bruist onze community al van leven en enthousiasme. 

ecologisch wonen oererf

Samen zelfvoorzienend wonen

In 2017 begonnen we met het idee om samen, betaalbaar, (deels) zelfvoorzienend en duurzaam te wonen. Maar Het Oererf is meer dan alleen een plek om te wonen. We willen een beweging creëren, bewustwording verspreiden over duurzaamheid, gezondheid, ecologisch moestuinieren, biobased bouwen en natuurlijk wonen in onze regio. 

gemeenschap wonen oererf
ecologisch wonen oererf

Green Dream Permacultuur Festival

We hebben veel inspiratie bij het Green Dream festival gevonden. Twee dagen lang werden we ondergedompeld in een wereld van gelijkgestemden, geweldige muziek en inspirerende workshops. Van community living tot het bouwen van composttoiletten – we hebben vanalles geleerd om ons woonproject nog mooier te maken. En guess what? Volgend jaar gaan we weer, en jij kunt met ons meedoen! 

permacultuur festival oererf
permacultuur festival

Bouw jij met ons mee aan een duurzame toekomst?

Op dit moment speuren we door West-Brabant op zoek naar de perfecte plek voor ons project met acht huishoudens. Goed nieuws! Er is nog ruimte beschikbaar voor een huishouden! Wil jij deel uitmaken van ons avontuur? Bezoek onze website, lees ons oerblog of volg ons op social media voor alle details. Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst! 

Volg woongemeenschap Oererf ook op social media

Bekijk ook andere projecten van cursisten en festivalgangers