De trainer

Martijn Ballemans

Trainer, coach en inspirator. Spreker, aanpakker en transitiedenker

Met heel veel liefde en plezier geef ik sinds 2011 met mijn bedrijf PUUR Permacultuur tal van trainingen op het gebied van Permacultuur. Vanuit de overtuiging dat we de wereld van morgen op een nieuwe manier vorm kunnen geven, waardoor die mooi, overvloedig en veerkrachtig is voor de komende generaties. 

Zorg dragen voor de aarde, meebewegen met de natuur en een actieve rol spelen in deze tijd van transitie. In mijn trainingen geef ik mijn cursisten de vonk om aan de slag te gaan, het vertrouwen om te kunnen starten en de verbinding met een krachtig netwerk aan gelijkgestemden en inspirerende doeners, waardoor je het niet alleen hoeft te doen.

Fijn als je erbij bent!

Martijn Ballemans

“Ik geniet ervan als mensen de ruimte nemen om vanuit hun eigen passies te handelen. De verantwoordelijkheid durven nemen om een mooie wereld te creëren voor zichzelf, voor de ander en voor de natuur. Een wereld waarin toekomstige generaties met nóg meer plezier in overvloed en in evenwicht kunnen leven.”

Inspiratiebron

Tijdens een reis van 14 maanden ontmoette ik veel verschillende mensen en bezocht ik tal van projecten. Het werd me dat jaar duidelijk dat we als mensheid de aarde in rap tempo leegplunderen, waardoor deze onleefbaar wordt voor mensen en andere diersoorten.

Het inspireerde me om zoveel verschillende projecten te zien die handen, hoofd en hart gebruiken om de wereld van morgen op een andere manier vorm te geven. Een manier waarop we als mens meer in harmonie (of symbiotische relatie) met onze omgeving leven. Ook mijn verblijf bij verschillende inheemse volkeren inspireerde me enorm, omdat ik zag hoe zij van nature en vanuit traditie als deel van het geheel leven. Een manier van leven die zo ver van mijn bed staat en zo dicht bij mijn hart ligt.

 

Wil je me beter leren kennen? Beluister dan deze uitzending van de Voedselboscast waarin ik mijn verhaal vertel.

Vertrouwen, eigen kracht en verbindingen

Wanneer ik in de natuur ben voel ik dat mijn hart opleeft. Wanneer ik in mijn tuin bezig ben voel ik mij verbonden met de plek en geniet ik van wat er leeft. Daarnaast geniet ik enorm van om mensen te inspireren en het vertrouwen te geven dat ze vanuit hun eigen kracht en kwaliteiten de wereld van morgen mooier kunnen maken. En vind ik het leuk om verbindingen te creëren tussen mensen zodat dromen en projecten vorm kunnen krijgen.

Ik vond zelf het leren binnen het huidige schoolsysteem niet altijd een makkie. Snel afgeleid en zelden uitgenodigd om te leren vanuit verwondering zorgde ervoor dat ik pas op later leeftijd begon op te bloeien. In mijn trainingen maak ik het leren levendig, betekenisvol en toepasbaar. Hierdoor geeft een trainingsdag energie en ga je geïnspireerd  naar huis met zin om aan de slag te gaan. 

In de cursussen gaan we geregeld samen op stap om inspirerende plekken te bezoeken. Waar ervaringsdeskundigen hun kennis, passie en ervaringen met ons delen. Deze samenwerking met verschillende experts maakt de cursussen afwisselend en praktijkgericht.

 

Martijn Ballemans

"In zijn trainingen zorgt Martijn voor inspiratie, creëert hij een duurzaam netwerk en weet hij de brug te slaan om van droom naar werkelijkheid te komen."

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0