Ecologische tuinontwerpen van Ramon Gadellaa, Vitamine Groen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Mens als onderdeel van de natuur

Ik ben Ramon Gadellaa, oprichter van Vitamine Groen. Mijn missie is bij te dragen aan een florerende natuur in Nederland. Dat betekent dat ik altijd uitga van versterking van het natuurlijke ecosysteem bij alles wat ik doe.

 Ik zie de mens als onderdeel van het ecosysteem en probeer de belangen van mens en natuur met elkaar in balans te brengen. Door middel van ecologisch tuinontwerp vergroot ik zo de biodiversiteit en kan ik paradijselijke tuinen creëren.

"Verbeter de wereld, begin bij je tuin."

Concreet betekent dit dat ik zoveel mogelijk prachtige inheemse bloemen en planten met veel eetbaars in siertuinen zet zodat er volop planten- en dierenleven in de tuin zijn thuis kan vinden. Zo wil ik bijdragen aan een gelukkige, groene wereld vol natuur. Verbeter de wereld, begin bij je tuin!

ecologische tuin

Van coach naar permacultuur docent en ontwerper

Als kind wilde ik bioloog worden, maar zoals dat wel vaker gaat ging ik iets heel anders doen: het onderwijs. Als docent omgangskunde coachte ik kinderen en volwassenen om te floreren vanuit hun kernkwaliteiten.

Permaculture Design Course in Thailand

In 2011 leek het me interessant en boeiend om bij Martijn in Thailand de Permaculture design course te volgen.

Dat was een prachtig en leerzaam avontuur waar de cursisten een voedselbos ontwierpen om ook daadwerkelijk daar te gaan realiseren. Al had ik totaal nog geen idee wat ik er in Nederland mee wilde gaan doen.

Natuurcoaching

In 2016 is Vitamine groen geboren, in eerste instantie om mensen d.m.v. natuurcoaching weer in contact te brengen met hun natuur zodat hun leven weer ging stromen en floreren.


Twee verlangens werden bij mij echter mij groter en groter: iets doen voor de biodiversiteit in de wereld èn fulltime in de natuur werken.

De stap naar ecologisch tuinontwerper

Dat was ook het moment dat alle lessen van de permaculture design course weer gingen leven: sindsdien werk ik met Vitamine groen als ecologisch tuinontwerper en ben ik ook docent Ecologisch tuinontwerper bij IPD, waar ik lesgeef over de bodem, ecologie en (inheemse) beplanting.

Ik leg dakbloemenweides aan en geef lezingen, workshops en cursussen over eetbare (wilde) planten en ecologisch tuinontwerp.

ecologisch tuinontwerpen

Inspiratietuinen

Tenslotte heb ik samen met Marlon van Mook twee ecologische, eetbare inspiratietuinen ontworpen en aangelegd om Tilburgers te inspireren en te verleiden om tegeltjes te wippen en hun tuin te vergroenen met eetbare planten.

 

Op die manier kunnen ze lekker van een groene eetbare oase genieten en krijgt de biodiversiteit een boost. Je bent van harte uitgenodigd om hier een kijkje te nemen: Ondernemerstuin Un Bietje Groen

Volg Vitamine Groen ook op social media

ecologisch groen dak
ecologische tuin

Bekijk ook andere inspirerende projecten van oud-cursisten

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0