Hoe onderhoud je een voedselbos?

Beheer in een voedselbos... Hoe zit dat?

Goed… Je voedselbos is nu aangeplant, maar hoe onderhoud je een voedselbos? 

In deze reeks video’s nemen we je mee in voedselbos Lage Mierde. De video’s zitten vol met tips en tricks over het beheer en onderhoud van een voedselbos. Geef je je voedselbos bijvoorbeeld water? En hoe observeer je de veranderingen en uitval in je voedselbos en hoe ga je daarmee om?

Volg ons op YouTube!

Op ons YouTube kanaal worden regelmatig toffe video’s geplaatst waarin we je mee nemen naar verschillende inspirerende permacultuur projecten.

Ontwerp van voedselbos Lage Mierde

aanplant voedselbos Lage Mierde

Water geven in je voedselbos.. Ja of nee?

Geef je je voedselbos water? De bodem van een bos werkt immers als een soort spons. Maar hoe zit dat vlak na de aanplant? In dit project wordt in iedergeval water gegeven na de aanplant. Benieuwd waarom? Check dan de video 😉

Werkzaamheden in het voedselbos, 4 weken na aanplant

Een maand na aanplant.. Hoe staat het voedselbos erbij? Welke werkzaamheden voer je uit? In deze video demonstreren we welke werkzaamheden je enkele weken na de aanplant verricht.

Er wordt bijvoorbeeld compost gegeven en een gras-klaver mengsel gezaaid. De werkzaamheden zijn gericht op het creëren van een veerkrachtig systeem voor de fruitbomen en struiken, met een goede bodemkwaliteit en veel biodiversiteit.

Observaties maken, drie maanden na aanplant

We zijn ondertussen drie maanden verder.

Het voedselbos ziet er al steeds groener uit. Het gras en de klavers beginnen op te komen en de Canadese fijnstraal groeit al boven heuphoogte.

Wat is er allemaal veranderd in het voedselbos? Welke observaties kunnen we maken? En welk beheer voeren we uit na deze tijd?

Online voedselbos cursus Martijn Ballemans

Waarom een online voedselbos cursus

Relevante blogberichten die aansluiten op dit onderwerp