Voedselbos kaart

Zoek naar voedselbos projecten op de voedselbos kaart.

Terwijl voedselbossen de laatste tijd steeds meer toenemen in Nederland kan het soms onoverzichtelijk zijn waar al deze projecten gevestigd zijn. Misschien zit er wel een bij jou om de hoek!

Gelukkig is er een voedselbos kaart. Op deze kaart vind je de verschillende voedselbossen die in Nederland te vinden zijn. Je kunt een project aanklikken om meer info te zien. 

voedselbos excursiedag

Check de voedselboskaart

Op deze kaart vindt je allerlei  verschillende voedselbossen die in Nederland te vinden zijn, niet al deze voedselbossen voldoen aan de definitie ‘voedselbos’ volgens de Green deal voedselbossen. Ook erg interessant is dat er op deze kaart verschillende kaartlagen zichtbaar zijn. Klik hiervoor linksboven op het icoon met ‘kaartlagen’. Je zult dan een menu zien waar je kunt kiezen om de grondwaterkaart, geomorfologische kaart, bodemkaart en diverse historische kaarten te bekijken.

Green deal voedselbos kaart

Op deze kaart vind je de voedselbossen in Nederland die wel voldoen aan de definitie ‘voedselbos’ volgens de Green Deal Voedselbossen, dit betekent in ieder geval dat ze minstens 0,5 hectare groot zijn. De voedselbossen zijn aanklikbaar, er zal dan een venster verschijnen met wat interessante info over dat specifieke bos. De kaart die je hieronder ziet is gemaakt door SijtseJan Roeters.

Bezoekbare voedselbossen Brabant

Op deze kaart zijn alle Brabantse voedselbossen te zien waar je rondleidingen van kunt boeken. Super interessant als je nog een keer wilt rondneuzen in een voedselbos.

Voedselboskaart Frankrijk

Hieronder vindt je een kaart met agroforestry projecten in Frankrijk. Het doel van deze kaart is om voedselboswachters met elkaar te verbinden, om de agroforestry beweging op de kaart te brengen en om elkaars projecten te kunnen bezoeken ter inspiratie en informatie.

Jouw voedselbos ook op de kaart?

Wellicht zou je het leuk vinden om je eigen voedselbos ook terug op de kaart te vinden, dit kan! Mail dan naar .

Ook voedselboskaarten van andere landen, zoals Frankrijk zijn natuurlijk welkom, ze kunnen we wereldwijd projecten verbinden.

Je eigen voedselbos beginnen?

Wil je graag een voedselbos willen beginnen, maar weet je niet waar te beginnen?

PUUR Permacultuur biedt een mooie online voedselboscursus aan boordevol met informatie over het beginnen, ontwerpen en beheren van een voedselbos! Zowel interessant voor beginners als voor experts.

voedselbos kaart

Volg de online voedselboscursus!

Waarom de online voedselbos cursus?

  • Een levendige community als sociaal ecosysteem op het gebied van voedselbossen
  • Een vol jaar toegang tot de leeromgeving
  • Leren op jouw eigen tempo!
  • Professioneel ondersteunend beeldmateriaal
  • Gratis app met online community en leeromgeving
  • Leer de kennis toepassen met prikkelende opdrachten
  • Waardevolle interviews met experts
  • Online bezoekjes aan voedselbossen d.m.v. documentaires
  • Uitgebreide basiskennis voedselbossen
  • Downloadbare factsheet

Relevante blogberichten die aansluiten op dit onderwerp