Voedselbos kaart

Zoek naar voedselbos projecten op de voedselbos kaart.

Terwijl voedselbossen de laatste tijd steeds meer toenemen in Nederland kan het soms onoverzichtelijk zijn waar al deze projecten gevestigd zijn. Misschien zit er wel een bij jou om de hoek!

Gelukkig is er een voedselbos kaart. Op deze kaart vind je de verschillende voedselbossen die in Nederland te vinden zijn. Je kunt een project aanklikken om meer info te zien. 

voedselbos excursiedag

Check de voedselboskaart

Op deze kaart vindt je allerlei  verschillende voedselbossen die in Nederland te vinden zijn, niet al deze voedselbossen voldoen aan de definitie ‘voedselbos’ volgens de Green deal voedselbossen. Ook erg interessant is dat er op deze kaart verschillende kaartlagen zichtbaar zijn. Klik hiervoor linksboven op het icoon met ‘kaartlagen’. Je zult dan een menu zien waar je kunt kiezen om de grondwaterkaart, geomorfologische kaart, bodemkaart en diverse historische kaarten te bekijken.

Green deal voedselbos kaart

Op deze kaart vind je de voedselbossen in Nederland die wel voldoen aan de definitie ‘voedselbos’ volgens de Green Deal Voedselbossen, dit betekent in ieder geval dat ze minstens 0,5 hectare groot zijn. De voedselbossen zijn aanklikbaar, er zal dan een venster verschijnen met wat interessante info over dat specifieke bos. De kaart die je hieronder ziet is gemaakt door SijtseJan Roeters.

Bezoekbare voedselbossen Brabant

Op deze kaart zijn alle Brabantse voedselbossen te zien waar je rondleidingen van kunt boeken. Super interessant als je nog een keer wilt rondneuzen in een voedselbos.

Jouw voedselbos ook op de kaart?

Wellicht zou je het leuk vinden om je eigen voedselbos ook terug op de kaart te vinden, dit kan! Mail dan naar .

Je eigen voedselbos beginnen?

Wil je graag een voedselbos willen beginnen, maar weet je niet waar te beginnen?

PUUR Permacultuur biedt een mooie online voedselboscursus aan boordevol met informatie over het beginnen, ontwerpen en beheren van een voedselbos! Zowel interessant voor beginners als voor experts.

Daarnaast bieden we een ontwerpcursus voedselbos & eetbare tuin. In deze 7 daagse cursus ontwerp je in drie maanden je eigen voedselbos of eetbare tuin. 

voedselbos kaart

Relevante blogberichten die aansluiten op dit onderwerp

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0