Voedselbos kwekerijen

Overzicht van kwekerijen voor je voedselbos project.

Wanneer je een voedselbos wilt aanleggen of ontwerpen is het handig om te weten bij welke kwekers je terecht kan. In dit artikel hebben we een uitgebreide lijst samengesteld met verschillende kwekers voor jouw voedselbos of agroforestry project. Met deze lijst kun je plantgoed voor alle lagen van je voedselbos of eetbare tuin vinden. Dus… vindt een kweker die bij jou past en hopelijk kun je snel bomen en planten in de grond zetten : )

Staat jouw kwekerij niet op de lijst? Of ken je een goede kwekerij die er op zou moeten staan? Laat het ons dan weten!

Agroforestry supplies

Agroforestry Supplies is de kwekerij van Fruitzforlife. Een kwekerij waar op ecologische wijze klimaatadaptieve fruitbomen, notenbomen en bessenstruiken zijn te bestellen.  Ook kun je hier andere hulpmiddelen voor je agroforestry project bestellen zoals bodemverbeteraars en plantmateriaal.

Arborealis

Kwekerij Arborealis was de eerste kwekerij voor voedselbos projecten. Met 20 jaar werkervaring is dit een interessante kwekerij met een ruim aanbod aan eetbare planten. Denk aan fruitbomen, bessenstruiken, meerjarige groenten en kruiden. Ook kun je hier inheemse planten, bijenplanten en vlinderplanten in het assortiment vinden om de biodiversiteit een boost te geven.

Zoete wei

De zoetewei heeft een interessant aanbod aan bijzondere groenten en fruitsoorten. Je kunt bij deze kwekerij terecht voor knollen, fruit, groenten maar ook bijenplanten voor de biodiversiteit.

Kimmei

Kimmei is gespecialiseerd op bamboeplanten. De kwekerij heeft een enorm interessant aanbod aan eetbare bamboesoorten. Zo kun je bijvoorbeeld een eetbare bamboehaag in je voedselbos aanleggen. Ook biedt de kwekerij wintergroene bamboesoorten en siergrassen.

Op goede grond

Bij kwekerij ”Op goede grond” worden oude fruitrassen op holistische wijze gekweekt. Buiten oude fruitrassen kun je hier ook terecht voor kruiden en meerjarige groentes. Bijzonder aan deze kwekerij is dat biodiversiteit enorm in acht wordt genomen met bijvoorbeeld een amfibieënpoel en vleermuiskelder.

Ecohoeve ''Den oude kastanje''

Bij ecohoeve “Den Oude Kastanje” worden vergeten groenten, kruiden en kleinfruit op ecologische wijze gekweekt. Ook heeft de kwekerij een bijzonder aanbod aan wortel en knolgewassen voor de wortellaag in je voedselbos.

Floris natuurlijke bomen

Floris bomen is een kwekerij die op een natuurinclusieve manier o.a. fruitbomen, notenbomen en sierbomen opkweekt. De kwekerij heeft een groot aanbod aan oude appelrassen met hoge ziekteresistentie. Er wordt geënt op verschillende onderstammen om diversiteit en veerkracht te stimuleren.