Voedselbos een jaar na aanplant

Het voedselbos een jaar na aanplant, hoe ziet dat eruit?

Voedselbos Lage Mierde is ondertussen alweer een jaar geleden aangeplant. Hoe zit het dat nu met beheer? Welke veranderingen kunnen we observeren? En is er veel uitval geweest na die droge zomer?

We nemen je in deze video’s mee naar het jaar oude voedselbos en kijken wat er verandert is en wat er gedaan kan worden als het gaat om onderhoud, kijk je mee? 

Volg ons op YouTube!

Op ons YouTube kanaal worden regelmatig toffe video’s geplaatst waarin we je mee nemen naar verschillende inspirerende permacultuur projecten.

Ontwerp van voedselbos Lage Mierde

aanplant voedselbos Lage Mierde

Observaties en uitval in het voedselbos

Sinds aanplant hebben onze bomen al behoorlijke groei laten zien! En dat is mede dankzij onze wijkers en stikstofbinders, in deze video leggen we je uit hoe dat zit en waarom we appels en peren tussen stikstofbinders zoals de duindoorn en de olijfwilg hebben geplaatst. Verder is er natuurlijk een hoop verandert in het voedselbos en is de biodiversiteit al stukken toegenomen. Mooie ontwikkelingen dus!

Aanplant van een 'romantisch' voedselbos.

In de vorige video kijken we naar het rijenteelt agroforestry systeem in voedselbos Lage Mierde. Máár, nu is het dan echt tijd voor de aanplant van het romantische voedselbos.. Deze plek wordt een mooie wildernis aan eetbare planten om lekker in te dwalen en hier en daar eens wat lekkers te plukken. Maar hoe plant je zo’n stuk aan? Hoe organiseer je de vrijwilligers? Geen onbelangrijke vragen. In deze video leg ik je uit hoe we dit geregeld hebben en samen een mooi romantisch voedselbos neerzetten.

voedselboscursus

Waarom een online voedselbos cursus

Relevante blogberichten die aansluiten op dit onderwerp