Permacultuur principe 12. Antwoord gepast op veranderingen en maak er op een creatieve manier gebruik van

Antwoord gepast op veranderingen en maak er op een creatieve manier gebruik van.

Wanneer je creatief mee kunt bewegen met veranderingen kun je daar de vruchten van plukken en laat je je niet uit het veld slaan. Als je weet hoe ecosystemen zich op de lange duur ontwikkelen kun je deze wetenschap gebruiken om bepaalde processen te versnellen en de natuur een handje te helpen. Daarnaast leven we in een tijd van grote veranderingen die ons op verschillende manieren beïnvloed. Sommigen noemen het een crisis, anderen een welkome verandering.

Hoogleraar en inspirator Jan Rotmans zegt: “Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Op zo’n moment is de maatschappij instabiel en kwetsbaar voor verstoringen, maar wordt de deur voor radicale veranderingen geopend.”

De enorme stroom van ZZP-ers die werken vanuit hun passie en nieuwe beroepen creëren is hier een mooi voorbeeld van, maar je ziet het ook terug in het bedrijfsleven en in privé situaties. De groeiende hoeveelheid mensen die verrast wordt door een burn-out en hierdoor vervolgens een sterke persoonlijke groei beleeft duidt op innerlijke veranderingsprocessen die deze tijd met zich meebrengt.

Meebewegen door mogelijkheden te zien en nieuwe wegen te bewandelen…

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0