Permacultuur jaaropleiding uit eigen ervaring.

Thijs Lenders vertelt.

Ik nam deel aan de Permacultuur cursus om het project “de Wij” ( 1,5 hect) mee vorm te geven. Tijdens de cursus merkte ik dat alle principes ook toepasbaar zijn in mijn kleine stadstuin. Bij de herinrichting waren er tal van momenten waarop ik andere en meer weloverwogen keuzes maakte . Daardoor oogst ik nu beter zon, schaduw, water, licht en ruimte.

Nu ben ik de grond te verbeteren en de diversiteit van gewassen uit te breiden. Ook ga ik op mijn kleine stuk van 30M2  vier fruitbomen integreren, ik ga mais, bonen, pompoenen combineren, Bestaande niveua-verschillen ga ik van ‘Harde randen naar micro-klimaatplekken wijzigen, ik ga regenwater zoveel mogelijk opvangen en er eetbare waterplanten inzetten. Op een stuk platdak dat ik ga maken ga ik voor-telen voor het grote perceel van 1,5 hectare. Ik was al bezig met ecologisch/biologisch verbouwen (leemstuc en wandverwarming, isolatie van de vloer en vliering met schapenwol).

Door de cursus zie ik steeds meer hoeveel mogelijkheden er hier en nu en op een vierkante meter zijn om een stap verder te komen in mijn verlangen om onafhankelijker te worden en mijn bijdrage aan een ‘begrijpbare’wereld  te leveren.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0