Dragon Dreaming & tuinontwerp voor woongemeenschap Groene Mient

Door bewoonster en lid van de tuingroep Aicha Lubbinge

Met 33 toekomstige huishoudens staan wij van de Groene Mient voor de uitdaging om een terrein van zo’n 3500 m2 om te bouwen tot een gezamenlijke ecologische tuin.  Rondom de tuin staan 33 huizen die vanuit een kleine privétuin allen uitkomen op deze gezamenlijke tuin.  Dat betekent bijna 60 meningen over de inrichting en beplanting van een tuin. Gelukkig konden we met een subsidie vanuit het Initiatievenbudget Duurzaamheid Haagse Wijken Martijn Ballemans van Puur Permacultuur hierbij betrekken.

Met de voortvarende aanpak van Martijn en zijn collega’s is het gelukt om een ontwerp van de tuin te maken die aan vrijwel alle wensen voldoet.  En dat via slechts twee workshops en een inspiratiesessie.

Dragon Dreaming Workshop

Tijdens de eerste workshop zorgde Martijn er op inspirerende manier voor dat de wensen van iedereen in kaart werden gebracht en teruggebracht werden tot realiseerbare doelen.  De tuin is weliswaar groot, maar dat betekent niet dat we er vuurplaatsen, kippenhokken en geitenweidjes in aan kunnen leggen.

In de tweede workshop hebben we met een paar afgevaardigden – de werkgroep tuin – alle wensen gegroepeerd en kwamen we uit op een stilteplek, een natuurlijke speelplek, een grasveld, kruidenspiralen en mooie beplanting.  Vervolgens hebben we een padenplan gemaakt. De paden lopen zo dat iedereen vanuit zijn eigen tuin toegang heeft tot de tuin en alle verschillende onderdelen van de tuin.

Met de ruwe schets in zijn achterhoofd heeft Martijn het uiteindelijke ontwerp van de tuin gemaakt, compleet met mogelijke beplanting.  Daarbij heeft hij gebruikt gemaakt van alles wat er nu ligt: de stoeptegels van het voormalige schoolplein, het witte zand dat onder de tegels lag en de boom in het midden van het terrein die we met man en macht hebben weten te behoeden voor omhakken.

Met dit ontwerp kunnen  we de komende tijd volop aan het werk.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0