Voedselbos en tuinderij Hotel Madeleine

Een bijzonder ontwerp voor een bijzonder hotel.

Hotel Madeleine opent in 2020 haar deuren. Een prachtig en luxe hotel in een gerenoveerd klooster. Gelegen op een landgoed met een akker ter grootte van ongeveer een hectare. Hier komt zoals op het ontwerp te zien is een tuinderij met een voedselbos en een wijngaard. Hoogwaardige voeding van eigen land wordt straks vol trots in het restaurant geserveerd. Kom straks gerust een kijkje nemen en genieten van een bijzondere maaltijd.

De ronde vorm van de tuinderij zorgt voor een natuurlijk karakter en een prachtig beeld. De rechte bedden zorgen ervoor dat het voor de tuinder overzichtelijk en functioneel is. De gele lijnen zijn bloemenbedden die een kleurrijk beeld geven en insecten aantrekken. De graspaden door het voedselbos vormen samen een mandala tekening. Door de rondingen in de paden kun je op avontuur in het voedselbos… elke afslag is een verassing die leidt tot een andere kruising. Ook ontstaan er hierdoor meerdere routes, waardoor je lekker rond kunt dwalen door het voedselbos en steeds nieuwe plekken kunt ontdekken. Toch is het voor de tuinder een structuur waarin gemakkelijk geoogst kan worden en waarin de oogst gemakkelijk getransporteerd kan worden. Hoewel er een grote diversiteit aan bomen en struiken is, staan bepaalde soorten dicht bij elkaar om de oogst snel en overzichtelijk te laten verlopen. Qua beplanting is gekozen voor kleinfruit en een aantal bijzondere soorten die in het restaurant goed tot hun recht zullen komen. 

In het voedselbos is een vergaderplek verstopt. Je kunt hier in de zomer heerlijk in de schaduw zitten, omringt door een cirkel van amandelbomen. Ook de wijngaard heeft een vergaderlocatie, zodat je met je team tussen de wijnranken een bijzonder overleg kunt voeren. En op de tuinderij vormt het middelpunt van de cirkel ook een vergaderplek. Onder de met druiven begroeide pergola door kijk je uit over de tuinderij. 

De aanleg van dit ontwerp is gepland in de winter van 2019-2020. Als je interesse hebt om mee te helpen ben je van harte welkom. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. 

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0