Permacultuur opleiding

We reizen op dit moment met ons gezin door Europa om verschillende Regeneratieve projecten te bezoeken. 

Het online programma van Puur Permacultuur is nog steeds gewoon te volgen en we houden je graag op de hoogte van nieuwe cursussen via de nieuwsbrief. 

 

Check de online voedselbos cursus 

en de online Q&A sessies. 

 
permacultuur-cursus-puur-permacultuur

De Permacultuur opleiding als jaarcursus ofwel PDC

Wil jij nieuwe mogelijkheden zien in deze tijd van transitie?

De natuur beter begrijpen en met haar meebewegen?

Een netwerk opbouwen vol inspirerende mensen die de wereld mooier maken?

Praktische tips en tricks leren van verschillende professionals? Zodat je het vertrouwen krijgt dat je het zelf kunt doen.

Dan is deze training echt iets voor jou!

In een tijd waarin biodiversiteit in rap tempo afneemt, het klimaat voelbaar verandert en de mens zich van de natuur verwijderd heeft, ontstaat een steeds grotere behoefte om de wereld van morgen op een andere manier vorm te geven. Permacultuur is een holistische ontwerpmethode die ons daar perfect bij helpt. 

De 12 daagse Permacultuur opleiding (Permaculture Design Course, ofwel PDC) is de meest uitgebreide training in Permacultuur.

Je ontwikkelt een zienswijze en praktische skills, die je in staat stellen je leefomgeving en je ideeën op een praktische, duurzame manier vorm te geven. Super inspirerend en vaak... life changing.

Sfeerimpressie van de opleiding

Permacultuur leerstijl

Een cursusdag bij PUUR Permacultuur geeft energie!

Martijn biedt een gestructureerde lesopbouw, duidelijke uitleg en een grote diversiteit aan prikkelende werkvormen. Deze verfrissende afwisseling tussen theorie, excursies, opdrachten en interactie maakt de cursus levendig en betekenisvol. Door de breedte in te gaan krijg je inzicht in Permacultuur als geheel. Daarnaast is er ruimte om je te verdiepen m.b.v. films en boeken die je in digitale vorm mee naar huis krijgt.

Ook ontmoet je verschillende gastdocenten die vanuit hun eigen ervaring en specialisatie de leerstof overbrengen. En door middel van interactieve werkvormen wordt de reeds aanwezige kennis en ervaring van de groepsleden met elkaar gedeeld.

In de Permacultuur opleiding wordt regelmatig samengewerkt met verschillende experts die als gastdocent hun specialisme en ervaring inbrengen. Daarnaast maken we uitstapjes naar inspirerende plekken waar de mensen laten zien hoe ze hun droom in de praktijk hebben gebracht. Ervaring in de praktijk en een “kijkje in de keuken”. Door deze ontmoetingen vorm je een netwerk van duurzame denkers en doeners.

Tijdens de cursus werk je aan een eigen ontwerp of project en aan een ontwerp voor een gegeven locatie. Na afloop van de cursus ben je in staat om de permacultuur principes breed toe te passen op je eigen leven en in je eigen tuin. Voor het volledig ontwerpen van een tuin inclusief beplantingsplan is het noodzakelijk dat je naast de praktische cursusdagen voldoende zelfstudie-uren investeert met het digitale verdiepingsmateriaal dat bij de cursus wordt aangeleverd. Tijdens de cursusdagen kunnen daarover uiteraard volop vragen worden gesteld aan mijzelf en de gastdocenten op locatie. Op deze manier kun je de opleiding zo breed en zo diepgaand maken als je zelf wilt.

Onderaan de pagina vind je reacties van cursisten die deze cursus hebben gedaan. 

Wat deze Permacultuur opleiding bijzonder maakt is dat je met een nieuwe blik gaat kijken naar jouw eigen omgeving en de rol die jij daarin speelt. Door natuurlijke processen te begrijpen en te versterken verrijk je jouw eigen omgeving. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen en de natuur om je heen.
Boer Jan

Een inspirerende leslocatie

De Permacultuur opleiding wordt verzorgd op Boerderij het Schop in Hilvarenbeek. Een ruime en gezellige cursusruimte op een mooie boerderij waar kleinschaligheid en werken met de natuur hoog in het vaandel staan. Het familiebedrijf kenmerkt zich door extensieve veeteelt, biologische streekwinkel, een moestuin en een mooie trainingsruimte. Daarnaast maken we verschillende excursies naar inspirerende Permacultuur Pioniers.