Voedselbos excursiedag

voedselbos excursiedag

Op avontuur op de voedselbos excursiedag

+ Ga mee naar verschillende voedselbossen.

+ Beleven door te zien, ruiken, proeven en horen wat een voedselbos is.

+ Ervaren of een voedselbos bij je past en op welke manieren je ermee aan de slag kunt gaan. 

+ Lekker veel vragen stellen.

Voedselbos experts John Vermeer & Martijn Ballemans nemen je mee op pad. De hele dag is er ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Beleef het voedselbos in de praktijk

Hoe ziet een voedselbos eruit? Wat kun je er zoal oogsten? Wat leeft er in het voedselbos? Levert het ook geld op? Wat zijn de uitdagingen? Hoe pak je een voedselbos project aan? Zijn er subsidie kansen? Moet je rekening houden met regelgeving? Wat kost dat nu eigenlijk? Hoe kom je aan grond? Hoe kom je aan vrijwilligers? En…  nog veel meer vragen komen er waarschijnlijk bij je op wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in voedselbossen. 

Door verschillende projecten te bezoeken krijg je antwoord op veel van je vragen. En… ontdek je nieuwe vragen, waarvan je niet eens wist dat je ze had ; ) 

Op woensdag 13 september bezoeken we drie uiteenlopende projecten vol inspirerende voorbeelden. Voedselbos In ‘t Holt in Overloon, voedselbos Green Heart Nature Farm in Geffen en Agroforestry project Janmiekeshoeve in Mariahout. 

 

Voedselbos verhalen

We ontdekken de verhalen achter de voedselbossen door de eigenaren aan het woord te laten. Deze gepassioneerde mensen vertellen de drijfveren waarmee ze de projecten gestart zijn. Je hoort de uitdagingen en succesverhalen die jou kunnen helpen om ook jouw dromen waar te maken.

voedselbos excursie Martijn

Professionals

De dag wordt begeleid door John Vermeer en Martijn Ballemans. Beiden voedselbos pioniers van het eerste uur. De hele dag kun je vragen stellen en gebruik maken van hun kennis en ervaring. Ook hoor je de antwoorden op vragen van jouw medecursisten. Dat maakt de dag enorm waardevol.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0