Pluktuinen met Gelukkige Groentes
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
John Doe Tweet
Voedsel telen op regeneratieve wijze
3 jaar geleden ben ik Gelukkige Groentes gestart vanuit een persoonlijke zoektocht naar zingeving en een nuttige bijdrage aan de uitdagingen die we als maatschappij hebben.
Inmiddels hebben we twee pluktuinen rondom Nijmegen waar we in 2023 voor 500 leden op regeneratieve wijze voedsel telen en via andere wegen zoals educatie onze positieve impact proberen te vergroten.
Rentmeesterschap
Met Gelukkige Groentes willen we een bijdrage leveren aan een duurzaam voedselsysteem.
Door samen rentmeesterschap te nemen over een klein stukje bodem en onze voedselproductie net wat anders te organiseren kunnen we niet alleen een concrete bijdrage leveren aan duurzaamheid, maar ook nog eens betaalbaar verse, gezonde en smaakvolle groentes telen.
Leer je eigen pluktuin opzetten
Vanaf 2023 gaan we ook de stap zetten om startende pluktuin ondernemers te begeleiden en helpen bij het opzetten van hun eigen pluktuin.
Volg Gelukkige Groentes op social media
Anders leren kijken naar je omgeving
Martijn heeft me geleerd om op een andere manier naar mijn omgeving te kijken, namelijk naar de ecosystemen die zich daar vormen en hoe we deze als mens juist kunnen vormen en versterken. Kennis over bodem en natuur hebben me op het pad gezet van voedselteelt op een ecologische & regeneratieve wijze.
Inspirerende bezoekjes op de Permacultuur cursus
Het bezoek aan Herenboeren en Boxtel tijdens een van de cursusdagen was de inspiratiebron voor het gemeenschapslandbouw model wat nu ook de basis van Gelukkige Groentes vormt.
Inspiratie uit gelijkgestemden
Ik volgde deze permacultuur cursus op het moment dat ik op zoek was naar een nieuw pad, ik vond gelijkgestemde en enorm veel inspiratie waarmee ik mijn eigen reis verder vorm kon geven, dikke aanrader dus!
Meer leren over ecologische voedselsystemen? Dat kan!
Laat je ook zo inspireren door de excursies en kom in contact met een mooi netwerk aan gelijkgestemde mensen. Check ons cursusaanbod en vindt de cursus die het best bij jou past!
Bekijk ook andere inspirerende projecten van oud-cursisten
Ecologisch wonen bij woongemeenschap Oererf
Samen leven in een duurzame en zelfvoorzienende gemeenschap, een droom voor
Natuurtuinen met oasemeisje
Toen Michelle Scherpenborg in 2023 de online voedselbos cursus deed, veranderde
Hoe ik voedselbosboer ben geworden.
In deze blog neemt voedselbosboer en oud-cursist Dick RIngelberg je mee
Wormenhotel bouwen met de Compostier
Sinds 2014 ontwerpt & bouwt Rowin Snijder met zijn bedrijf Compostier
BlueCity: een plek voor circulair ondernemen
BlueCity, is een werkplek in Rotterdam voor circulaire en duurzame ondernemers, Sabine vertelt je in dit artikel meer over BlueCity
Buitencampus: where science meets nature
Buitencampus is een bedrijf dat opgericht is door oud-cursisten, met als missie, de wetenschap toegankelijker maken met hulp van natuur