Moestuincursus Permacultuur

We reizen in 2024 met ons gezin door Europa om verschillende Regeneratieve projecten te bezoeken. Daarom wordt de Moestuincursus even niet aangeboden. 

 

Het online programma van Puur Permacultuur is natuurlijk nog steeds gewoon te volgen. 

Check de online voedselbos cursus 

en de online Q&A sessies. 

 

Volg onze reis via Instagram en ons youtube kanaal en we houden je graag
op de hoogte via de nieuwsbrief. Ook wat betreft het cursusaanbod.
Wie weet organiseren we een cursus in Portugal of wie weet waar… 

Het avontuur roept. En wij volgen de flow. Graag tot ziens! 

moestuin cursus

Permacultuur moestuin voor beginners en gevorderden

De tweedaagse moestuincursus geeft je inzicht in wat je moet doen en wat je nodig hebt om te smullen van je eigen tuin, balkon, dak of vensterbank. 

Je ontmoet mensen met soortgelijke plannen en we ruilen zaden en plantjes met elkaar. Je gaat naar huis met een flinke hoeveelheid basiskennis, een eigengemaakt plan en een wormencompostbak om meteen te kunnen beginnen. Daarnaast wordt je op beide dagen verwend met een heerlijke, biologische lunch.

Leren... Op een natuurlijke manier

Bij Puur Permacultuur gebeurd het leren op een levendige manier, zodat je de leerstof gemakkelijk eigen maakt. De moestuincursus staat bekend om de grote verscheidenheid aan werkvormen, een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, de prettige sfeer en concrete leeropbrengst. Veel  inspiratie en plezier … en elke cursusdag een heerlijke lunch. 

Je ontvangt praktische handouts, er zijn tal van inspirerende boeken die je in kunt kijken, ontwerpmaterialen worden verzorgd en de rondleiding op de biologische tuinderij laat zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Deze cursus wordt bezocht door mensen die willen starten met een moestuin en door mensen die al moestuin ervaring hebben en zich verder willen verdiepen. Een cursusdag bij PUUR Permacultuur geeft energie!

Cursus programma Permacultuur moestuincursus

  • De bodem begrijpen en de bodemkwaliteit verbeteren.
  • Rondleiding op Tuinderij de Es
  • Vanuit Permacultuur naar je tuin kijken.
  • Wissel- en combinatieteelt.
  • Voor- en nateelt.
  • Vaste, eetbare (sier)planten.
  • Mulchen (op verschillende manieren)
  • Compostthee, composthoop en wormencompostbak maken..
  • Zaden en plantjes ruil.
  • Je eigen teeltplan maken.

100% gegarandeerd onbespoten, biologisch en met liefde verbouwd voedsel voor een lage prijs? Natuurlijk… uit eigen tuin!
In deze cursus van twee dagen leer je alles wat je moet weten om te beginnen met het verbouwen van je eigen voedsel.

moestuin cursus

Locatie & investering

Tuinderij De Es in Haaren is een prachtig aangelegde biologische tuinderij vol mooie voorbeelden en een fijne uitstraling. Op beide dagen wordt een heerlijke, biologische lunch geserveerd en koffie en thee staat de hele dag voor je klaar.

Allebei de cursusdagen beginnen om 10:00. Zaterdag eindigen we om 17:00 en zondag om 17:00. In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden voor Bed&Breakfast.

De investering die je doet om deze cursus te volgen bedraagt 249 euro, incl lunch, koffie/thee en cursusmateriaal.

Wanneer je deze cursus volgt i.c.m. de online voedselbos cursus ontvang je 50 euro korting. Deze korting wordt automatisch verrekend in je winkelwagen.

Dit zeggen onze cursisten over de moestuin cursus

De permacultuur moestuincursus is een weekendlange cursus waarin je alles te horen krijgt over ecologisch moestuinieren. Je wordt geprikkeld met de praktische voorbeelden op tuinderij de Es. Daarnaast krijg je een ruim assortiment aan lesstof om jouw moestuin in een paradijsje te veranderen. Zo behandelen we bijvoorbeeld bodemkunde, wissel- en combinatieteelt, plantenkennis, mulchen, compost en word je begeleid in het maken van je eigen teeltplan.

De cursus is geschikt voor iedereen met interesse in moestuinen, het is niet direct nodig om zelf een moestuin te bezitten. Ook is de kennis toepasbaar op je voor of achtertuin maar ook op je balkon, dak of vensterbank.

We behandelen een diversiteit aan onderwerpen zoals wisselteelt, combinatieteelt, bodemkunde, mulchen, compost, voor en nateelt en vaste planten.

De cursus wordt gegeven op de idyllische tuinderij de Es. Deze tuinderij zal ook direct als praktisch voorbeeld en inspiratiebron worden ingezet.

Tijdens de rondleiding op tuin de Es krijg je verschillende voorbeelden te zien van ecologisch tuinieren.

De informatie over bodemkunde, compost, mulch en teelt is toepasbaar op moestuinen over heel de wereld. De plantenkeuzes zullen wellicht verschillen in andere klimaatzones.

Iedereen die zich inschrijft bij een cursus van Puur Permacultuur krijgt toegang tot de online community.

Beide dagen zal er een heerlijke biologische lunch verzorgd worden.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Shopping cart
Your cart is empty
Let's start shopping!
Start shopping
0